Site news

Bune practici în îngrijirea gravidei de către medicii de familie

Bune practici în îngrijirea gravidei de către medicii de familie

de către User Admin-
Număr de răspunsuri: 0

World Vision România, MSD Romania și Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei au organizat Women Health Medical Launch la Craiova, Vâlcea și Vaslui

Fundația World Vision România, compania farmaceutica MSD România și Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei au organizat, în cursul acestei săptămâni, Women Health Medical Launch, un eveniment pentru medicii de familie din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui în cadrul proiectului 'Mame pentru viață. Viață pentru mame', program de reducere a mortalității materne în România.

Peste 100 medici de familie din cele trei județe au participat săptămâna aceasta la lansarea în cadrul proiectului 'Mame pentru viață. Viață pentru mame' a cursurilor de e-learning dezvoltate pe platforma EDU-CNSMF. Cele trei cursuri sunt acreditate de Colegiul Medicilor cu puncte EMC și vizează aspecte actuale și bune practici în îngrijirea gravidei de către medicii de familie.

Cele 3 cursuri au ca teme:

  • Diagnosticul de sarcina și monitorizarea gravidelor cu risc scăzut, în cabinetul de medicina familiei
  • Educația gravidei cu risc scăzut, în cabinetul de medicina familiei
  • Sarcina cu risc crescut în practica medicului de familie

Un al 4-lea curs este destinat instruirii la distanta a asistenților medicali.

'Dezvoltarea acestor cursuri interactive, la distantă, pe platforma de e-learning a CNSMF, în colaborare cu echipa proiectului 'Mame pentru viață. Viață pentru mame', este deosebit de importantă pentru că sprijină dezvoltarea profesioniștilor din asistența primară într-o direcție problematică pentru România — sănătatea gravidei.' a declarat Dr Cristina Isar, CNSMF.

În cadrul evenimentului, World Vision România a lansat aplicațiile de telefonie mobilă pentru asistenta gravidei și aplicația pentru calendarul menstrual.

'Aplicațiile de telefonie mobilă clasică sunt soluții simple, eficiente de tip sms alert care informează femeile vulnerabile în privința calendarului de accesare a serviciilor medicale, gratuit, în perioada sarcinii. A doua aplicație, 'Calendarul ovulației' este, la rândul ei, o metoda necesară, simplă și utilă de identificare a perioadelor fertile la femei, în scopul prevenirii sarcinilor nedorite și avorturilor' a declarat Dr. Cornelia Paraschiv Scarlatescu, managerul proiectului.

Proiectul implementat în România de World Vision se derulează pe o perioadă de trei ani în județele — Vâlcea, Dolj și Vaslui și se adresează unui numâr de 15.000 de femei cu vârsta între 15 și 40 de ani, din 30 de comunități rurale.

'Nicio mamă nu trebuie să moară dând viață!' este obiectivul acestui program, care dezvoltă un model inovativ de servicii integrate pentru reducerea cazurilor de mortalitate maternă, prin prevenirea sarcinilor nedorite și prin susținerea accesului la servicii medicale de calitate prenatale și maternale. Proiectul 'Mame pentru viață. Viață pentru mame' are o valoare de 500 000 de dolari și a fost câștigat de World Vision pentru România, ca parte a unui grant global MSD for Mothers.

MSD for Mothers este o inițiativă cu o durată de 10 ani, ce aplică expertiza MSD și experiența în abordarea provocărilor medicale de la nivel mondial pentru a reduce mortalitatea maternă în întreaga lume. Proiectul lansat în România reprezintă una dintre cele mai mari investiții de CSR derulate de o companie farmaceutică din România și se numără printre cele mai mari investiții sociale private din domeniul sănătății.

Rata mortalității materne în România este de peste două ori mai mare față de media UE-27, de trei ori mai mare decât în Slovacia, Slovenia și Bulgaria, de aproape șase ori mai mare decât în Italia și Spania și de aproape zece ori mai mare decât în Austria și Polonia. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în privința sarcinilor și avorturilor la minore, ceea ce indică atât lipsa educației pentru sănătate, cât și accesarea redusă a serviciilor de planning familial. Intervențiile din cele 30 de comunități — selectate pe baza ratei sărăciei și a ratei mortalității materne — vor contribui la îmbunătățirea competențelor cadrelor medicale, prin servicii medicale integrate, pre și post natale.

***

Despre proiectul MSD for Mothers

MSD for Mothers (proiect cunoscut ca Merck for Mothers in Statele Unite si Canada) este o inițiativă cu o durată de 10 ani, ce aplică expertiza științifică și de business a MSD — precum și resursele financiare ale companiei și experiența în abordarea provocărilor medicale de la nivel mondial — pentru a reduce mortalitatea maternă în întreaga lume. MSD for Mothers furnizează soluții durabile, axate pe îmbunătățirea calității îngrijirii medicale a mamelor, precum și pentru creșterea accesului femeilor la servicii de planificare familială.

Până acum, eforturile derulate în acest proiect au contribuit la îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate pentru gravide și la servicii de planificare familială pentru un număr de 4,8 milioane de femei, în 30 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe http://merckformothers.com/

Despre World Vision România:

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. World Vision România este o fundație creștină care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Fundația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Inspirată de valorile creștine, fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. În 25 de ani de prezență în România, fundația a ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în 400 de comunități din 8 județe.

World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș și de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Proiectele sale se concentrează pe transformarea comunităților și a membrilor acestora, pentru a realiza o viața împlinită pentru fiecare copil.

Despre CNSMF:

Este o organizație a medicilor formatori de medicina familiei, absolvenți ai programelor internaționale MATRA și NICARE. A fost înființat in urma cu 15 ani și are ca misiune profesionalizarea medicinei de familie. De la înființare a derulat programe inovatoare privind dezvoltarea și instruirea medicilor de familie pentru implementarea de ghiduri de practică în domeniul îngrijirii bolilor cronice cele mai frecvente (diabet zaharat, hipertensiune arterială, astm), a celor acute (durerea lombară, bolile respiratorii).

Despre MSD România:

Compania americană Merck Sharp and Dohme (MSD) a deschis un birou în România în urmă cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaționale cu prezență locală. Cu un accent constant pe inovație și știință, MSD oferă în România un portofoliu extins, de peste 50 branduri inovatoare, în 2 categorii principale: medicamente de uz uman (medicamente eliberate pe bază de rețetă și vaccinuri) și medicamente de uz veterinar.

MSD este prezent în arii terapeutice critice precum diabet, imunologie, hepatită C, HIV, antibiotice și antifungice pentru îngrijire spitalicească, antiinflamatoare. În plus, MSD are un portofoliu divers de vaccinuri pentru copii și adulți. Datorită inovațiilor în portofoliul curent și în portofoliul de R&D din hepatită C, HIV și vaccinuri — un exemplu recent fiind vaccinul candidat împotriva Ebola — MSD deține la nivel global o poziție de lider în boli infecțioase. În același timp, compania dezvoltă soluții inovatoare pentru a ajuta la îmbunătățirea vieții pacienților care luptă cu cancerul.

Fiind o companie responsabilă, recunoaștem că avem un rol de jucat — în parteneriat cu alți actori cheie — în a ne asigura că produsele noastre sunt accesibile pacienților care au nevoie de acestea. Astfel, prezența MSD în board-urile ARPIM (Asociația Producătorilor Internaționali de Medicamente) și LAWG (Local American Working Group), precum și în asociațiile Foreign Investors Council (Consiliul Investitorilor Străini) și AmCham (Camera Americană de Comerț) denotă angajamentul companiei față de piața din România.

Mai mult, platforma locală de responsabilitate corporativă 'MSD pentru viață. Împreună pentru viață' operează prin 4 piloni, cu accent în zona de sănătate, precum și în susținerea comunităților locale. Compania a luat ca o provocare plasarea actuală a României pe locuri fruntașe, în Uniunea Europeană, într-o varietate de boli cronice sau boli foarte grave, inclusiv în mortalitatea maternă. În MSD, la baza strategiei de business se află angajamentul față de valori și integritate. Astfel, de la toți angajații companiei este așteptat un comportament etic și în conformitate cu Codul de conduită al MSD, aliniat la Codul de Etică al EFPIA și, de asemenea, la legislația românească.

Pentru mai multe informații, vizitați www.msd.ro sau www.msd.com

(Sursa: Agerpres)

 

Atașament lunch2-350x258.jpg